Find os
Vælg specifik kompetence

Vælg en kompetence i menuen herunder – og se hvor i landet,
vi tilbyder netop denne ydelse

Kontaktinfo
Lindpro A/S
Fabriksparken 58
2600   Glostrup

Tlf: +45 70 10 16 17
E-mail:

Lindpros lærlinge bryder fordomme

To af Lindpros godt 110 lærlinge har brugt efteråret på at bryde fordomme mod at vælge en erhvervsuddannelse som rollemodeller gennem Erhvervsuddannelsernes ElevOrganisations (EEO) rollemodelkampagne.

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling oplyser på deres hjemmeside, at søgningen til de erhvervsfaglige uddannelser har været stødt faldende siden 2001, mens 2016 var rekordår for de gymnasiale ungdomsuddannelser.

”I Lindpro ser vi med bekymring på den faldende interesse for at tage sig en erhvervsuddannelse. Heldigvis har vi stadig konstant mere end 100 lærlinge og kan stadig tiltrække de dygtigste faglærte her og nu, men om få år kan billedet se helt anderledes ud, hvis de unge fortsætter med at vælge gymnasiale uddannelser frem for erhvervsuddannelser. Derfor støtter vi aktivt op om initiativer som EEO’s rollemodelskampagne, der skal være med til at åbne de unges øjne for de mange muligheder som faglært, og er glade for, at to af vores dygtige lærlinge har gjort deres til at sprede budskabet om fordelene ved at vælge en håndværksmæssig uddannelse”, udtaler Lindpros HR-direktør Rikke Præstmark.

Rollemodel for de unge

De to lærlinge hedder Eline og Thomas og nærmer sig begge afslutningen af deres uddannelse. De har tilsammen besøgt omkring 20 skoler og mødt flere hundrede elever fra 7. og 8. klasse. Møderne har både handlet om faglig stolthed, alle mulighederne, der åbner sig som faglært, fremtidsønsker og aflivning af myter. Begge håber de at have bidraget til at skabe større interesse for de erhvervsfaglige uddannelser.

”Mange af de forventninger, de unge selv sidder med til deres kommende uddannelse og arbejdsliv, vil de faktisk kunne indfri med en erhvervsuddannelse. Det var lidt af en øjenåbner for mange af dem”, fortæller Eline og suppleres af Thomas: ”Mange troede fejlagtigt, at man er låst fast i et bestemt job, når man er håndværker, så de blev positivt overraskede, da de hørte om alle de mange muligheder, der åbner sig med en erhvervsuddannelse, og at man sagtens kan videreuddanne sig.”